Pretekli dogodki: tekaško-pohodno obarvan vikend

Lepo spomladansko vreme ponuja številne priložnosti za aktivnosti v naravi, kar GiBitovci s pridom izkoriščamo. Zadnji konec tedna smo bili aktivni tako tekači kot pohodniki.

 

Izlet na Blegoš

Ta Google je prepameten! Hotel nas je peljati kar z avti na vrh Blegoša, pa smo ga vklopili samo da ne zgrešimo odcepa iz glavne ceste. Uprli smo se mu in odšli peš. Gor po grebenski poti iz Črnega kala, kjer nam je veter uredil frizure (predvsem vodniku 😀 ), nato pa spust do koče, kjer pa tokrat štruklji niso bili glavna atrakcija, temveč sončni žarki, ki so predrli mračno nebo.

 

V čudovitem žlobudranju osemnajstih duš, pomešanem z igrivim pasjim laježem treh kosmatih lepotic smo zaokrožili po cesti nazaj do avtomobilov, kjer smo sklenili, da se čez dober mesec spet srečamo.

 

Več fotografij najdeš tukaj (klik).

 

2. Hop na Grad

Tekači pa nadaljujemo z udeležbami na rekreativnih tekaških prireditvah. Po treh tekmah na primorskem se tokrat ni bilo potrebno peljati daleč, saj je 2. Hop na Grad potekal v Ljubljani.

 

Gre za dobrodelni tek, denar pa se zbira za otroke na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Tudi mi smo prispevali kamenček v mozaik, ki je bil na koncu ”vreden” 18.800 evrov. Tek z vzponom na ljubljanski grad je bil dolg šest kilometrov, naši tekači pa so ga premagali brez najmanjših težav.

 

Več fotografij najdeš tukaj (klik).