Recept meseca: Kremna pita z borovnicami

Včasih nimamo časa za peko. Ali pa je zunaj preprosto prevroče in ne želimo uporabljati pečice. Zato smo tokrat pripravili enostaven recept za prihajajoče pomladno-poletne dni.
 
Sestavine:
200 g maslenih piškotov (poljubnih, lahko s čokolado, oreški …)
30 g masla (za podlago)
50 g masla (za polnilo) – na sobni temperaturi
100 g mascarpone-ja
3 velike žlice medu (tekočega)
50 g grškega jogurta
0,5 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
¼ limone, limonine lupinice (čimbolj drobno naribano in sesekljano)
100 g ameriških borovnic (ali malin ali drugega sadja)
 
Priprava:
Podlaga. Piškote zmeljemo ali zdrobimo s pomočjo valarja (piškote damo predhodno v vrečko in jih potolčemo). Stopimo maslo in ga dodamo zdrobljenim piškotom. Mešanico stresemo v pekač za pite prmera 18-20 cm in enakomerno razporedimo po dnu ter dobro potlačimo. Pekač lahko predhodno obložimo s peki papirjem (da kasneje lažje serviramo). Podlago postavimo v hladilnik za najmanj 30 min.
Polnilo. Maslo stepemo z električnim mikserjem, da postane lahkotno in penasto. Dodamo mascarpone in med in dobro premešamo. Mešanici dodamo jogurt, vanilijev ekstrakt in limonino lupinico in še malo premešamo.
 
Serviranje:
Podlago vzamemo iz hladilnika in jo prekrijemo z mlečnim polnilom. Poravnamo in po vrhu zložimo borovnice. Pito vrnemo v hladilnik za vsaj 1 uro. Tam jo hranimo do serviranja.
 
Dober tek!
 
p.s. Idejo za recept smo dobili na: www.useyournoodles.eu