Odbojka na mivki

Sezona za odbojko na mivki je žal končana.
Se vidimo ponovno spomladi, lahko pa se nam pridružiš pri odbojki v dvorani.

 

Odbojka na mivki 

vodeni treningi, učenje tehnike, igra, druženje

 

 

Novi skupini ob četrtkih! Preizkusi brezplačno!

Termini vodenih treningov odbojke na mivki maj – september 2021:

 

  • Torek 17:00 – 19:00 ŠUS Eurofitness  (Franci na balanci) – rekreativna skupina
  • Torek 19:00 – 21:00 ŠUS Eurofitness  (Franci na balanci) – rekreativna skupina
  • Sreda 17:00 – 19:00 ŠUS Eurofitness  (Franci na balanci) – osnovna skupina
  • Sreda 19:00 – 21:00 ŠUS Eurofitness  (Franci na balanci) – rekreativna skupina
  • Četrtek 17:00 – 19:00 ŠUS Eurofitness  (Franci na balanci) – osnovna skupina
  • Četrtek 19:00 – 21:00 ŠUS Eurofitness  (Franci na balanci) – rekreativna skupina

 
Pridi in brezplačno preizkusi trening.
 

  • OSNOVNA SKUPINA: za vse, ki se občasno srečujete z odbojko na mivki oziroma še ne obvladate osnovnih elementov (spodnji/zgornji odboj, servis/sprejem). Običajno se igra 4 na 4 ali 3 na 3.
  • REKREATIVNA SKUPINA: za vse, ki  že obvladate osnovne elemente (spodnji/zgornji odboj, servis/sprejem, napad). Običajno se igra 3 na 3 ali 2 na 2.

 

 


 

Odbojka je ena najbolj priljubljenih rekreativnih iger tako pri nas kot drugod po svetu. Med ekipnimi športi z žogo velja za najmanj agresivno in zelo družabno obliko rekreacije. GiBit organizira redne tedenske rekreativne treninge za ženske in moške, ki so sestavljeni iz učenja in izpopolnjevanja tehnike posameznih odbojkarskih prvin, fizične priprave in same igre. Trenerska ekipa vas bo s pomočjo bogatih izkušenj popeljala do znanja in napredka, ter vam predstavila številne trike in zanimivosti, ki krasijo odbojkarsko igro. Pozimi treningi potekajo v dvorani, poleti pa se preselimo ven na mivko.

 

Kako izgleda trening odbojke?

Trening začnemo z ogrevanjem, ki ga sestavljajo tek s koordinacijskimi vajami, dinamično raztezanje in vaje za stabilizacijo. Sledi del treninga namenjen učenju in izpopolnjevanju odbojkarske tehnike, ki se nekoliko razlikuje od dvoranske odbojke. Na posameznem treningu ponavadi izpostavimo en element odbojkarske igre (spodnji odboj, zgornji odboj, servis, sprejem, podaja, napadalni udarec, blok, igra v obrambi …), ki ga skušamo skozi vaje izpopolniti do njegove končne pravilne oblike. Postopno zvišujemo kompleksnost vaj in dodajamo še druge odbojkarske prvine, ki se približujejo dejanskim situacijam v odbojkarski igri. Med samimi vajami zvišujemo intenzivnost treninga z vajami za moč, vzdržljivost, hitrost in eksplozivnost, ki so namenjene povečujejo fizične sposobnosti igralca in delujejo preventivno pred poškodbami. Po vajah sledi igranje odbojke v različnih kombinacijah in sistemih, ki jih poznamo pri odbojki. Trening zaključimo s sproščanjem in razteznimi vajami.

Komu so treningi namenjeni?

Trening je namenjen moškim in ženskam, ki bi radi s pomočjo raznolikih vaj in skozi različne oblike igre izboljšali svoje odbojkarsko znanje, odpravili napake in ne nazadnje poskrbeli za zdravo rekreacijo in druženje ob tej čudoviti igri.

Potrebna oprema za trening odbojke

Za žoge in pripomočke na treningu poskrbimo mi, vi prinesite le: