ODBOJKA NA MIVKI

Vodeni treningi, učenje tehnike, igra, druženje

Več terminov:
Od ponedeljka do četrtka

120 min treningi

Različne težavnostne skupine

TRENINGI TRENUTNO POTEKAJO V DVORANI https://www.gibit.si/odbojka/

Vodeni treningi, učenje tehnike, igra, druženje

Prvi obisk BREZPLAČEN!

Zakajna trening odbojke?

Odbojkarske težavnostne skupine:

OSNOVNA
Za vse, ki se občasno srečujete z odbojko na mivki oziroma še ne obvladate osnovnih elementov (spodnji / zgornji odboj, servis / sprejem). Običajno se igra 4 na 4 ali 3 na 3.
REKREATIVNA 1
Za vse, ki ste že osvojili osnovne elemente (spodnji/zgornji odboj, servis), radi pa bi se izboljšali na sprejemu, podaji in v napadu (v teh elementih niste "suvereni"). Običajno se igra 3 na 3.
REKREATIVNA 2
Za vse, ki obvladate osnovne elemente (spodnji/zgornji odboj, servis) in ste "suvereni" tudi na sprejemu in podaji, imate pa pomanjkanje znanja (ali višine) pri bloku in napadalnem udarcu. Večinoma se v rekreativni 2 igra 2:2, občasno tudi 3:3.
NADALJEVALNA
Za vse, ki poleg vseh zgoraj omenjenih elementov obvladate tudi blok in napadalni udarec. Pri nadaljevalni skupini se bo ves čas igralo 2:2.
CENIK
BREZPLAČNI TERMINI ZA IGRANJE za Gibit člane
Brezplačnih terminov se lahko udeležijo le tisti odbojkarji, ki imajo plačano GiBit vadnino v poletju 2023. Cena za "ostale" je 5 EUR / termin.

Odbojka je ena najbolj priljubljenih rekreativnih iger tako pri nas kot drugod po svetu. Med ekipnimi športi z žogo velja za najmanj agresivno in zelo družabno obliko rekreacije. GiBit organizira redne tedenske rekreativne treninge za ženske in moške, ki so sestavljeni iz učenja in izpopolnjevanja tehnike posameznih odbojkarskih prvin, fizične priprave in same igre. Trenerska ekipa vas bo s pomočjo bogatih izkušenj popeljala do znanja in napredka, ter vam predstavila številne trike in zanimivosti, ki krasijo odbojkarsko igro. Pozimi treningi potekajo v dvorani, poleti pa se preselimo ven na mivko.

Žogo z nami odbija že več kot 200 zadovoljnih odbojkarjev

Kako izgledatrening odbojke?

Trening začnemo z ogrevanjem, ki ga sestavljajo tek s koordinacijskimi vajami, dinamično raztezanje in vaje za stabilizacijo. Sledi del treninga namenjen učenju in izpopolnjevanju odbojkarske tehnike, ki se nekoliko razlikuje od dvoranske odbojke. Na posameznem treningu ponavadi izpostavimo en element odbojkarske igre (spodnji odboj, zgornji odboj, servis, sprejem, podaja, napadalni udarec, blok, igra v obrambi …), ki ga skušamo skozi vaje izpopolniti do njegove končne pravilne oblike. Postopno zvišujemo kompleksnost vaj in dodajamo še druge odbojkarske prvine, ki se približujejo dejanskim situacijam v odbojkarski igri. Med samimi vajami zvišujemo intenzivnost treninga z vajami za moč, vzdržljivost, hitrost in eksplozivnost, ki so namenjene povečujejo fizične sposobnosti igralca in delujejo preventivno pred poškodbami. Po vajah sledi igranje odbojke v različnih kombinacijah in sistemih, ki jih poznamo pri odbojki. Trening zaključimo s sproščanjem in razteznimi vajami.

Komu so namenjenitreningi odbojke?

Trening je namenjen moškim in ženskam, ki bi radi s pomočjo raznolikih vaj in skozi različne oblike igre izboljšali svoje odbojkarsko znanje, odpravili napake in ne nazadnje poskrbeli za zdravo rekreacijo in druženje ob tej čudoviti igri.

Potrebna opremaza trening odbojke

Za žoge in pripomočke na treningu poskrbimo mi, vi prinesite le:

 • udobna športna oblačila
 • športne copate (poleti na mivki smo seveda bosi)
 • plastenko z vodo
 • željo po novem odbojkarskem znanju

Pošljite povpraševanje
ali prijavo

Prvi obisk naših vadb je BREZPLAČEN.
Po izpolnjeni prijavi ali poslanem povpraševanju bomo skušali čim hitreje odgovoriti na vaš kontaktni naslov.

  Kontaktirajte nas

  PRIJAVA NA E-NOVICE

  Prijavite se na naše e-novice in prejmite

  10% POPUST ob prvi prijavi na naše vadbe.

  Sledite nam