Recept meseca: Sladka bučna rulada

Preizkusite ta enostaven recept iz bučnih semen. Zahteva le kratek čas peke, tako da je kot nalašč za poletne obiske. Recept je brez moke in sladica zato lahkotna. In ni presladka 😊
 
Sestavine:
6 jajc
6 žlic sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 limonin sladkor (ali pa vanilijev sladkor + limonina lupinica)
100 g fino mletih bučnih semen
peščica grobo mletih semen
1,5 kisle smetane
1 žlica sladkorja v prahu
 
Priprava:
Rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor in limonin sladkor penasto umešamo z mikserjem. Z leseno žlico dodamo fino mleta bučna semena in premešamo. Zmesi pa počasi dodamo še sneg iz beljakov.
Maso vlijemo na peki papir, s katerim smo obložili pekač. Pečemo v že ogreti pečici na 180 stopinjah 12-16 minut. Naj malo porjavi.
Še topel biskvit zvrnemo na drug peki papir in biskvit v papirju narahlo zvijemo. Obdamo s hladnim in mokrim prtičem ter počakamo par minut, da se malo ohladi. Tako ga potem lažje že namazanega zvijemo v rulado, da nam testo ne poči.
Testo odvijemo in na obeh straneh začasno odstranimo papir. Na eni strani ga obilno namažemo s kislo smetano, ki smo ji dodali žlico sladkorja v prahu. Zvijemo v rulado. Zvito rulado potresemo z grobo mletimi bučnimi semeni in jo ovijemo nazaj v peki papir ter postavimo na hladno.
 
Serviranje:
Po eni ali več ur v hladilniku lahko rulado že razrežemo in postrežemo najbližjim. 😉
 
Dober tek!
 
P.S. Povzeto po: kulinarika.net