1. GiBit tek in pohod!​

Pri GiBitu ves čas pridno migamo in se radi družimo. Poletju in morju smo pomahali v slovo, lepa jesen pa je pravi čas za 1. GiBit tek in pohod.  Vse podrobnosti najdete spodaj. Vzemi si čas in se vidimo TO SOBOTO!
 

TERMIN: sobota, 15. oktober 2022 ob 9. uri 

LOKACIJA (zbor): GiBit piknik prostor/odbojkarska igrišča – Ljubljana, Koseze za stavbo SUS Eurofitnesa (klikni za zemljevid)
 
PROGRAM:
9:00 zbor (GiBit piknik prostor /odbojkarska igrišča)
9:30 začetek Pohoda / Nordijska hoja na Cankarjev vrh (Rožnik)
9:45 odhod na štart Teka na 6 in 12 km
11:00 druženje, pogostitev, razglasitev rezultatov, miganje ob ritmih DJ zvočnika
 
PRIJAVNINA: Za vse GiBit člane je udeležba brezplačna (vseeno je OBVEZNA PRIJAVA!!!), za vse ostale je prispevek za udeležbo 10 eur.
Cena vključuje sodelovanje na teku/pohodu in pogostitev (hrana in pijača).
 
Obvezne prijave na dogodek, najkasneje do četrtka 13. oktobra 2022!

Več o pohodu:

Pohodniki se zberete na piknik prostoru in nato skupaj odidete proti Mostecu. Pri gostilni bo kratko ogrevanje, potem pa pot pod noge do Cankarjevega vrha. Tisti, ki boste želeli, vam bomo merili čas. Na vrhu se bomo zbrali in se skupaj vrnili na piknik prostor, kjer sledi druženje in pogostitev.
 

Več o teku:

Na 1. GiBit teku bomo imeli dve težavnostni progi:
  • Tek na 6 km (ravninska trasa) Koseški bajer – PST smer Brdo – mimo FKKT do Večne poti – ob Večni poti do piknik prostora (cilj).
  • Tek na 12 km (razgibana trasa) Koseški bajer-PST smer Brdo – mimo FKKT do Večne poti – ob Večni poti do Gostilne Čad – Rožnik – Tivoli – Rožnik – Mostec – ob Večni poti do piknik prostora (cilj).
Točno traso (opis in sliko) boste dobili po prijavi oz. dan pred tekom.
 
Vsi tekači se boste ob 9:45 skupaj za ogrevanje odpravili do Koseškega bajerja, kjer bo uradni štart teka za obe trasi. Prvi del (Koseški bajer-PST smer Brdo-parkirišče ZOO) bo za obe trasi enak, pri ZOO pa se boste ločili – trasa za 6 km levo ob večni poti, trasa za 12 km desno ob večni poti in naprej, kot je zgoraj v opisu. CILJ je za vse na piknik prostoru. 
 
POZOR! Pri teku in pohodu upoštevajte cestno-prometne predpise.