Osebno trenerstvo

Osebno trenerstvo zajec TRENER

doseganje ciljev, prilagodljivost, optimizacija časa

Trening z osebnim trenerjem posamezniku ali manjši skupini omogoča izpolnitev točno določenih osebnih ciljev in želja. Individualni pristop hkrati pomeni tudi maksimalni izkoristek časa, ki ga namenimo treningu in doseganju ciljev. Ekipa GiBit trenerjev je na podlagi izkušenj sestavila šest programskih usmeritev osebnega pristopa, s katerimi boste morda nekoliko lažje oblikovali lastne cilje. Navkljub morda jasnim željam posameznika, trenerji vedno uvodoma opravimo brezplačno informativno srečanje, kjer skupaj pretresemo vaše načrte, na podlagi katerih kasneje sestavimo urnik in program za delo.

Smernice osebnih programov

Oblikovanje telesa

Oblikovanje telesa zajema široko področje delovanja in je odvisno od vašega trenutnega stanja, vaših želja in ciljev. Najpogostejša cilja sta zmanjšanje deleža maščobe v telesu (hujšanje) ali pridobivanje mišične mase.

Naj vas že na tem mestu opozorimo ali morda koga tudi razočaramo, da se pri svojem delu s strankami nikoli ne poslužujemo bližnjic in čarobnih dodatkov, s katerimi bi čez noč dosegli želene rezultate. Zakaj? Ker takšnih bližnjic in čarovnij ni oziroma nikoli ne zdržijo na dolgi rok.

Naš način dela vsebuje tri komponente: analizo vašega stanja (testiranja in meritve), program treningov in pravilnega načina prehranjevanja ter spremljanje vaših rezultatov in napredka (ponovna testiranja in meritve).

Splošna kondicija

Današnji ritem življenja od nas pričakuje vedno več. Posledice preobilice dela in obveznosti so kronična utrujenost, pomanjkanje energije ter pogosto tudi glavoboli in celo depresije. Težko, če ne že kar nemogoče, je zmanjšati obseg vsakodnevnih obveznosti in upočasniti ritem dela, mogoče pa se je na vse te izzive bolje pripraviti.

Prav s tem namenom smo pripravili program splošna kondicija, kjer boste skupaj z enim izmed naših osebnih trenerjev pripravili program, ki bo vašo telesno pripravljenost dvignil na višji nivo. Izvajanje programa s trenerjem zagotavlja varnost in pravilnost vašega dela ter prinaša boljše in trajnejše rezultate. Naš cilj je dvigniti vašo splošno kondicijsko pripravljenost z namenom, da boste pri svojem delu polni energije, v vsakdanjih življenjskih preizkušnjah pa vztrajni in nepremagljivi. Dobra fizična pripravljenost dokazano pozitivno vpliva tudi na boljše psihično stanje posameznika.

Zdrava hrbtenica

V službi cel dan sedite pred računalnikom? Med sedenjem hitro pozabite na pravilno telesno držo? Vas boli križ? Vas boli vrat? Se bolečine stopnjujejo in vam včasih celo ne pustijo spati? Želite imeti zdravo hrbtenico, brez bolečin in lepo ter pravilno telesno držo?

Program zdrava hrbtenica je namenjen vsem, ki se zavedajo, da je hrbtenica temelj našega telesa in vzrok številnih težav ter bolečin. Rešitev je v krepitvi slabo razvitih mišic trupa in povečanju gibljivosti teh mišic. Z osebnim pristopom in načrtnim spremljanjem vašega stanja izboljšamo moč in gibljivost vaših hrbtnih ter trebušnih mišic, odpravimo mišična neravnovesja in izboljšamo vašo telesno držo.

Vitalna starost

Dokazano je, da lahko starejši ljudje z redno fizično aktivnostjo svoje telesne sposobnosti ohranjajo na zelo visokem nivoju do pozne starosti. Dokaz za to so tudi naši varovanci, ki z osebnim trenerjem izvajajo strokovno načrtovane treninge, pri katerih starostniki izboljšujejo svoje ravnotežje, moč in vzdržljivost, s čimer krepijo stabilnost svojega telesa. Predvsem pa starejši z redno vadbo pozitivno vplivajo na svoj srčno-žilni in dihalni sistem, kar je še kako pomembno za aktivno in kvalitetno starost.

Program z osebnim trenerjem prilagodimo vsakemu starostniku in njegovim željam, hkrati pa na podlagi naših izkušenj program usmerjamo preventivno proti danes najpogostejšim boleznim starejših, kot sta osteoporoza (krhkost kosti in bolečine v hrbtu) in sarkopenija (izguba mišične mase).

Priprava športnikov

Priprava športnikov je specialna kondicijska priprava namenjena tekmovalnim športnikom, ki si želijo trdno osnovo, na kateri lahko razvijajo svoj talent in gradijo svojo uspešno športno pot. Sorazmeren in pravilen razvoj vseh potrebnih motoričnih sposobnosti, ki jih določa specifična športna panoga, ustvarja predpogoje za uspeh in hkrati deluje preventivno pred poškodbami.

Naši trenerji program izvajajo v sodelovanju z vašim glavnim trenerjem. Osebni trener namreč zagotavlja strokovno znanje in izkušnje na področju kondicijske priprave, s čimer dopolnjuje delo vašega glavnega trenerja, ki skrbi predvsem za vaše tehnično športno znanje. Z osebnim trenerjem torej trenirate za točno določene cilje, ki dopolnjujejo vašo celotno športno zgodbo.

Učenje športov

Celo življenje se učimo. Ste za nekaj novega? Se želite naučiti osnov določenega športa ali pa izpopolniti svoje znanje do najvišje možne ravni? Bi radi končno premagali soseda, ki ima vedno boljši rezultat od vas? Ste šli s prijateljem stavit, da ga zlahka prehitite in mu morate sedaj to dokazati? Bi radi šport, s katerim se ukvarjate le občasno, obvladali bolje?

Smo ekipa trenerjev, ki ima izkušnje in znanja, da vas popelje skozi cilj kot zmagovalce. Odvisno od športnega predznanja in vaših želja skupaj sestavimo program treningov določenega športa. Če ste začetnik, vas postopno uvedemo v osnove želenega športa in nato vaše pridobljeno znanje stalno nadgrajujemo. Če ste že izkušeni in osnove obvladate, se posvetimo popravljanju napak in izboljšanju specifično določenih elementov vašega športa. Izpopolnite svoj športni nastop!

Učimo številne športne panoge: tek, nordijska hoja, nordijski tek, tek na smučeh, smučanje, plavanje, rolanje, drsanje, tenis, odbojka v dvorani in na mivki …

In sedaj…