TEKAŠKI TRENINGI

Vadba, tehnika, pestrost, napredek, druženje, tekme

Termin: torek in četrtek

75 min treningi

Različne težavnostne skupine

PRIDRUŽI SE GIBIT TEKAŠKIM TRENINGOM!

ZakajGiBit tekaški treningi?

Tekaške težavnostne skupine:

ZAČETNA
Za vse, ki se šele spoznavajo s tekom in bi se radi previdno in predvsem pravilno lotili teka.
REKREATIVNA
Za vse, ki uživajo v teku in dobri družbi, a jim rezultat ni primarni cilj. Večji poudarek je tehniki teka, moči, postopnosti, druženju …
TEKMOVALNA
Za vse, ki vam je pomemben rezultatski napredek, radi in redno pa se udeležujete tudi rekreativnih tekaških tekmovanj.

Tek je ena najbolj razširjenih in dostopnih oblik rekreacije. Redno ukvarjanje z njim ima številne pozitivne učinke na naše fizično in psihično počutje. Pa vendar ima lahko tek, če se ga lotimo in izvajamo na nepravilen način, tudi negativne učinke, predvsem v obliki poškodb. GiBit zato organizira tekaške treninge pod strokovnim vodstvom izkušenih trenerjev, ki poskrbijo, da so vaši tekaški koraki namenjeni zdravju, boljšemu počutju, učenju tehnike in hkrati druženju, uživanju ob gibanju ter doseganju osebnih ciljev. GiBit tek je več kot samo tek!

4 - mesečna karta

1 x tedensko
100 EUR
 •  

4 - mesečna karta

2 x tedensko
160 EUR
 •  

6 - mesečna karta

1 x tedensko
140 EUR
 •  

6 - mesečna karta

2 x tedensko
220 EUR
 •  

Z nami je že teklo več kot 700 zadovoljnih tekačev in zadovoljenih tekačic.

Kako izgledaGiBit tekaški trening?

Tekaški trening ni samo enakomeren tek, ki ga običajno izvajamo sami. GiBit trenerji poskrbimo za učinkovit in pester tekaški program, ki ga sestavljajo različne oblike treningov, prilagojene različnim težavnostnim skupinam. Pri začetnikih to pomeni izmenjavanje lahkotnega teka in hoje v kombinaciji s krepilnimi in razteznimi vajami ter učenje tekaške tehnike. Tisti, ki zmorejo že nekaj tekaških kilometrov, pa imajo še bolj pester program z intervali, krosi, fartlekom, vzdržljivostnim tekom, stopnjevanji, popravljanje tekaške tehnike, vajami za moč, vajami za preventivo pred poškodbami … Na začetku treninga seveda vedno poskrbimo za primerno ogrevanje, na koncu pa za iztek in raztezne vaje, ki mišicam povrnejo njihovo prožnost. Redno obiskovanje treningov in znanje naših trenerjev vas bo popeljalo do pravilne tehnike teka in spoznanja kako zanimiv in zabaven je v resnici tek.

Pozitivni učinkiteka?

Pozitivni učinki teka izhajajo tako iz samega fizičnega gibanja, kot tudi iz dejstva, da aktivnost izvajamo v naravi:

Kaj pa, če semtekaški začetnik/začetnica?

Zavedamo se, da je vsak enkrat začetnik in da je vsak začetek težak. A najtežja je vaša odločitev: “JA, začel/a bom teči!” Ko se zgodi to, je vse lažje. Ne govorimo v prazno, ampak iz izkušenj. Do sedaj smo v tekaški svet popeljali več kot 70 čistih tekaških začetnikov (starost od 18 do 73 let), ki se sedaj z nasmehom na obrazu udeležujejo tekaških preizkušenj na 10 in 21 kilometrov. Tekaški začetnik je nekdo, ki ne zmore naenkrat preteči enega kilometra ali teči vsaj 10 minut brez vmesne hoje. Treningi za začetnike so seveda drugačni od tistih, ki jih opravljajo izkušeni tekači. V ta namen vam s prilagojenim programom pomagamo pri vaših prvih tekaških korakih.

Primernatekaška oprema

Tek je eden najpreprostejših športov, saj ne rabimo posebne opreme. Tekaški copati in športna oblačila so vse, kar potrebujemo. Pri nakupu tekaških copat moramo biti previdni, saj ni vsak par za vsako stopalo. Ko spoznamo, kako se naše stopalo obnaša ob stiku s podlago, lahko kupimo temu primerne športne copate. V hladnem vremenu se je potrebno obleči topleje, a brez pretiravanja. Tudi v mrazu se znojimo. Če se bomo oblekli preveč, se bomo močno znojili, zaradi prepotenih oblačil pa nas bo začelo zebsti, saj je voda slab izolator. Priporočljivo je, da oblečemo lahka, večplastna oblačila. Dve tanjši plasti bolje prepuščata znoj, kot ena debela. Poleg tega lahko kakšno plast slečemo, če nam je prevroče. Spodnja plast naj bo iz materialov, ki odvajajo znoj stran od kože, saj boste s tem ohranjali toploto.

Pošljite povpraševanje
ali prijavo

Prvi obisk naših vadb je BREZPLAČEN.
Po izpolnjeni prijavi ali poslanem povpraševanju bomo skušali čim hitreje odgovoriti na vaš kontaktni naslov.

  Kontaktirajte nas

  PRIJAVA NA E-NOVICE

  Prijavite se na naše e-novice in prejmite

  10% POPUST ob prvi prijavi na naše vadbe.

  Sledite nam