Pretekli dogodki: Br’stovska Špargljada

V začetku aprila so se naši nordijci udeležili že enajste Špargljade v Brestovici pri Komnu. Prireditev, ki podpira promocijo nabiranja in priprave jedi iz špargljev, je vedno tudi športno obarvana. Kolesarji se lahko podajo na traso Koloosmice, pohodnike pa so organizatorji letos peljali po oljčni poti v smeri Jamelj, se potem spustili v Klariče in po dolini nazaj do Brestovice. Tudi pohodnike (med njimi naše nordijce) so premamili ob poti rastoči šparglji in marsikdo se je vrnil z lepim šopkom.

 

»Tako kolesarji, kakor pohodniki so se na cilju okrepčali s frtaljo ter kozarcem pijače. Ker so bili mnogi med njimi kot družinski člani ali prijatelji udeleženci ali pohoda ali Koloosmice, je med njimi takoj stekel pogovor o prijetnih doživetjih. In ni jih bilo malo.« Turistično društvo Brest

 

Nekaj utrinkov si lahko pogledate v spodnji galeriji. Če ste za, bomo izlet naslednje leto ponovili!

 

Tudi drugi GiBitovci so bili v tem mesecu zelo aktivni. Medtem ko so bili nordijci najmočnejši tudi v čistilni akciji v Mostecu, so se tekači pomerili na številnih tekaških prireditvah (Brijuni, Istrski maraton, Marathon for the Mind …), pohodniki pe že osvojili primorski Slavnik.

Več slik z omenjenih dogodkov lahko vidite na sledeči povezavi: Več …