Pretekli dogodki: Planinski izlet na Kepo

Končno smo uspeli izvesti izlet na Kepo v zahodnih Karavankah, ki je lani odpadel zaradi slabega vremena, tokrat pa ponudil vse, kar hribi v tem letnem času lahko ponudijo. Sonce na začetku in koncu, pisane barve različnih iglavcev, gamse, apokaliptične razmere na vrhu in prvi letošnji sneg.
 
Zaradi nepredvidljivosti narave, ki je poškodovala dostop do izhodišča Belca, smo spremenili plan poti in šli po vzhodni strani. Ta pot je na nekaterih delih malo bolj izpostavljena padajočemu kamenju, zaradi česa smo se opremili s čeladami. Po navodilih Žige smo imeli s seboj zimska oblačila, vetrovke, kape, rokavice in primerno gorniško obutev. Narava je poskrbela, da smo lahko stestirali prav vsak kos oblačila 🙂 Medtem ko nas je ob prihodu pod Karavanke pričakalo lepo in suho vreme, so nas na vrhu gore pozdravile snežinke in pri križu še močan veter. Tako smo bili tokrat prikrajšani lepih razgledov in malice. Oboje smo lahko nadomestili med spustom s te obmejne gore. Veseli smo bili sončnega povratka v dolino.
 
Izlet smo izvedli pod taktirko izkušenega planinskega vodnika Žige Macedonija, ki naša skupna doživetja pogosto opiše na svojem blogu. Verjetno bo v kratkem tudi nedeljskega. Njegove objave lahko prebirate tukaj. Peter pa je poleg GiBitovih gamsov tokrat v svoj fotografski objektiv ujel tudi prave 🙂 Galerijo slik si lahko ogledate tukaj.
 
Naslednji GiBit planinski izlet bo 18.11. na Galetovec. Več informacij bomo na naši spletni strani objavili kmalu.
 
Vaši GiBit trenerji