Pretekli dogodki: Pohod ob žici in Tek trojk

Maj je bil vremensko precej muhast ampak kljub vsemu omogočil številne lepe športne dogodke. Najbolj je športno izstopala sobota na začetku maja, ki Ljubljano vsako leto zaznamuje s športnimi aktivnosti v povezavi s Potjo spominov in tovarištva. GiBitove nordijce ste lahko srečali na Pohodu ob žici, tekače pa na Teku trojk.
 
Pot spominov in tovarištva
Imenovana tudi Pot ob žici, je 32,5 km dolga pot okrog Ljubljane. Speljana je po trasi bodeče žice, ki je med 2. svetovno vojno omejevala mesto. Nordijci smo bili pridni in jo prehodili z lahkoto! Poleg hoje smo se odlično odrezali tudi kot navijači. Na odsedkih, kjer se trasi križata, smo glasno spodbujali naše tekače na najdaljši 29 km trasi. Čestitke vsem za prehojene kilometre okoli Ljubljane! Nekaj utrinkov s poti si poglejte tukaj.

 
Tek trojk
Čestitke vsem tekačicam in tekačem na 12 km in tudi obema trojkama, ki sta tekli na 29 km in uprizorili hud medsebojni boj do zadnjega metra! Hip hip hura pa za GiBit bejbe (Saša, Dominika in Matejka), ki so med ženskami osvojile 3. mesto! Fotografije si lahko pogledate tukaj.

 
Olševa
V preteklem mesecu pa smo nabirali tudi planinsko kondicijo in se preteklo nedeljo odpravili na Olševo. Olševa je grebenska gora v vzhodnih Mežiško-Solčavskih Karavankah ob meji z Avstrijo. Njen greben je nekdaj ločeval zgodovinski pokrajini Koroško in Štajersko. Na poti do vrha nas je spremljalo sonce, super družba in obilica dobre volje. Žiga nas je ponovno varno pripeljal na cilj in komaj že čakamo na 17. junij, ko gremo na Košutico. Peter se je spet izkazal in naredil čudovito fotogalerijo. Poglejte jo na povezavi.

 
Komaj čakamo junij 🙂
Vaši GiBit trenerji