Pretekli dogodki: Tekaško obarvana pomlad

GiBit tekači smo se kar resno lotili letošnje tekaške sezone. Glede na stevilne stopničke, smo očitno pozimi dobro trenirali. 🙂
 
Pri GiBitu tekaški treningu potekajo tudi pozimi. Tako tekači lepo zadržimo formo do pomladnih prvih tekaških prireditev. Teh se udeležujemo poljubno glede na pretekle dobre izkušnje, glede na datum, priljubljenost destinacije in/ali spremljevalni program. 🙂 Ne udeležujemo se jih z namenom doseganja vrhunskih rezultatov, ampak predvsem iz športnih in družabnih razlogov. Res pa imamo med našimi tekači nekaj vrhunskih tekačev, ki pogosto posegajo po najvišjih mestih. Ostali pa smo vrhunski navijači 🙂
 
Letos smo se udeležili že številnih tekaških prireditev saj radi podpiramo tudi manjše organizatorje. Najbolj številčno smo se odpravili na tek Povežimo soline, na Mali kraški maraton in na Istrski maraton.
 
Naš vodja tekaških treningov in tudi sam vrhunski tekač, Peter Kastelic, je takole opisal lep pomladni tek na morju:
“Letošnji tek od Sečoveljskih do Strunjanskih solin (Povežimo soline 2019) je bil res vrhunski. Vreme res naredi svoje in tokrat je bilo kljub rahlemu vetru že povsem spomladansko. Bilo je tako toplo, da so nekateri že zaplavali v morju. Lepo je bilo videti toliko GiBit tekačev na kupu, še enkrat več pa lahko ugotovimo, da je ta tek najprimernejši za začetek sezone.”
 
Čeprav ne gre za izjemno tekmovalni tek, pa na koncu vseeno razglasijo najboljše in ponosni smo, da so bili kar trije naši fantje in štiri punce v TOP10, kralj in kraljica povezovalcev pa sta tudi letos postala naš trener Peter in naša nova članica Barbara. Čestitke vsem in hvala za prekrasen dan na slovenski obali!
 
Slike z večine dogodkov objavljamo sproti na našem GiBit Facebook profilu. Galerijo slik z dogodka Povežimo soline 2019 pa si lahko ogledate tukaj.
 
Veselimo se naslednjih tekaških dogodkov.
 
Vaši GiBit trenerji