Pretekli dogodki: tekaško-pohodno obarvan mesec

Lepo spomladansko vreme ponuja številne priložnosti za aktivnosti v naravi, kar GiBitovci s pridom izkoriščamo. Aprila smo bili zelo aktivni tako tekači kot pohodniki.

 

Izlet na Blegoš

Ta Google je prepameten! Hotel nas je peljati kar z avti na vrh Blegoša, pa smo ga vklopili samo da ne zgrešimo odcepa iz glavne ceste. Uprli smo se mu in odšli peš. Gor po grebenski poti iz Črnega kala, kjer nam je veter uredil frizure (predvsem vodniku 😀 ), nato pa spust do koče, kjer pa tokrat štruklji niso bili glavna atrakcija, temveč sončni žarki, ki so predrli mračno nebo.

 

V čudovitem žlobudranju osemnajstih duš, pomešanem z igrivim pasjim laježem treh kosmatih lepotic smo zaokrožili po cesti nazaj do avtomobilov, kjer smo sklenili, da se čez dober mesec spet srečamo.

 

Več fotografij najdeš tukaj (klik).

 

2. Hop na Grad

Tekači pa nadaljujemo z udeležbami na rekreativnih tekaških prireditvah. Po treh tekmah na primorskem se tokrat ni bilo potrebno peljati daleč, saj je 2. Hop na Grad potekal v Ljubljani.

 

Gre za dobrodelni tek, denar pa se zbira za otroke na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Tudi mi smo prispevali kamenček v mozaik, ki je bil na koncu ”vreden” 18.800 evrov. Tek z vzponom na ljubljanski grad je bil dolg šest kilometrov, naši tekači pa so ga premagali brez najmanjših težav.

 

Več fotografij najdeš tukaj (klik).

Lignano

Kar na dvodnevni izlet smo se odpravili z nordijci. Združili smo prijetno s koristnim in obiskali glavne znamenitosti Furlanije – Julijske krajine (Gradež, izliv Soče, Oglej …) ter se udeležili pohoda v nordijski hoji v Lignanu.

 

Več fotografij najdeš tukaj (klik).

Istrski maraton

Že v začetku meseca pa se je nekaj naših tekačev udeležilo Istrskega maratona. Letos je bil prireditveni prostor v Izoli (značilnost Istrskega maratona je, da si ”organizacijo” delijo Koper, Portorož in Izola).

 

Čeprav se je tekaška sezona šele začela, nekateri naši tekači že posegajo po osebnih rekordih. Na najkrajši razdalji je naš glavni trener posegel celo po zmagi. Uživanje ob spomladanskih sončnih žarkih se s tekom še ni končalo, pestro je bilo še celo nedeljsko popoldne.

 

Več fotografij najdeš tukaj (klik).