Promocija zdravja od A do Z

Pri GiBitu smo v marcu 2021 začeli z izvedbo NOVEGA projekta. Promocija zdravja od A do Z (od aktivnosti do zdravja) je program namenjen podjetjem, ki iščejo kakovostno rešitev pri pripravi načrta za promocijo zdravja na delovnem mestu in izkušenega izvedbenega partnerja.
 
Vsak delodajalec je zavezan k izvajanju programov promocije zdravja na delovnem mestu, ki jih določa Zakon o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1; Uradni list RS, št. 43/11;). Gre za posamezne dejavnosti in aktivnosti, ki se izvajajo v podjetju, z namenom ohranjanja in krepitve telesnega ter duševnega zdravja zaposlenih. Delodajalčeva skrb je ekonomsko upravičena, saj so zdravi in zadovoljni delavci, ki delajo v varnem in spodbudnem delovnem okolju, produktivnejši in ustvarjalnejši, redkeje zbolijo ali so bolniško odsotni. Prav tako pa ostajajo zvesti organizaciji oziroma delodajalcu. Več informacij o zakonskih določilih je na voljo tukaj.
 
Pri promociji zdravja na delovnem mestu mora delodajalec izvajati aktivnosti na področju promocije zdravja, kjer deluje v treh smereh:
– zaposlene spodbuja k zdravemu življenjskemu slogu,
– spodbuja osveščanje zaposlenih, kako naj izbirajo zdravju prijazne izdelke in storitve in
– skupaj z zaposlenimi spreminja delovno okolje v zdravju prijazno.
 
Pri GiBitu nudimo podjetjem na tem področju celostno podporo. Izhajamo iz izkušenj pri projektu Delo in rekreacija (DIR), ki ga izvajamo že od leta 2018, in organizacije teambuilding programov. Tako smo na podlagi dolgoletnih izkušenj pri delu s podjetji oblikovali program Promocija zdravja od A do Z, kjer smo upoštevali zakonska določila in smernice ter tudi mnenja in potrebe zaposlenih. Delodajalcem želimo olajšati pripravo (namen/cilj), izvedbo (program) in analizo programa (ukrepi/aktivnosti) Promocija zdravja na delovnem mestu ter obenem privarčevati namenska sredstva. V preteklih 10 letih smo sodelovali s številnimi uspešnimi slovenskimi podjetji (Generali Investments, Zavarovalnica Triglav, Hofer, Ljubljanske mlekarne, Mercator, NLB, Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Lidl …), kar nas uvršča med največje organizatorje tovrstne dejavnosti.
 
Aktivnosti v okviru programa Promocija zdravja od A do Z so:
(A) 13x tedensko ONLINE vadbe v živo + posnetki (aktivni odmori, vadba za hrbtenico, joga, funkcionalna vadba)
(B) 6x letno DOGODKI V NARAVI V ŽIVO (npr. tečaj nordijske hoje, tehnike teka, meditacija, vadba za hrbtenico, tečaj teka na smučeh …)
(C) 6x letno IZOBRAŽEVANJA online (npr. o zdravem spanju, sedečem delu, stresu, meditaciji …)
 
Vsako podjetje / organizacija dobi dostop do svoje zasebne spletne strani, kjer bodo objavljene povezave, videoposnetki, prijave na dogodke in članki.
 
V program povezujemo podjetja/organizacije, ki želijo svojim zaposlenim omogočiti široko paleto storitev, kjer bo vsak našel nekaj za svoje zdravje. Z združevanjem zmanjšujemo stroške podjetja in prihranimo vaš čas za organizacijo in izvedbo promocije zdravja!
 
Cena programa je 2 EUR + ddv / zaposlenega na mesec.
 
Mesečna cena za vaše podjetje = število zaposlenih x 2 eur
Za sodelovanje v programu NI POTREBNA ČASOVNA VEZAVA!
Za podjetja z manj kot 25 zaposlenimi je cena 50 eur + ddv mesečno na podjetje.
Podjetja z več kot 500 zaposlenimi je cena nižja (po dogovoru).
 
Cilj našega sodelovanja je doseganje dolgoročnih sprememb delovanja organizacije, ki podpira zdrav življenjski slog in zdrave izbire posameznika. Več informacij o program Promocija zdravja od A do Z je na voljo tukaj.
 
Kontaktirajte nas prek elektronske pošte b2b@gibit.si ali telefona 040/331-833.
 
Veseli bomo vašega povpraševanja!
GiBit trenerji