Recept meseca: Čokoladni mousse

Obstaja nekaj sladic, ki jih poznajo po celem svetu in težko pustijo naše goste ravnodušne. Njihove recepte se res splača shraniti. Eden izmed teh je recept za čokoladno peno ali po angleško chocolate mousse. Poleg izredno všečnega okusa je ta sladica tudi brezglutenska.
 
Sestavine:
150 g temne čokolade (65%)
4 sveža jajca
50 g sladkorja v prahu
200 ml sladke smetane
0,5 čajne žličke ruma (po želji)
 
Priprava:
Temno čokolado grobo nasekljamo in damo v kovinsko posodo. Postavimo jo nad vročo kopel v drugi posodi (posoda s čokolado naj se ne dotika vode) in pustimo, da se čokolada stopi.
V ločeni posodi stepajte jajca s sladkorjem 10 minut. Po želji dodajte malce ruma za aromo. Stepenim jajcem na roke (z žlico na rahlo) primešajte še toplo čokolado.
V ločeni posodi stepite sladko smetano. Ko je dovolj čvrsta, jo prav tako primešajte jajčno-čokoladni zmesi. Čokoladni mousse bo tako pripravljen.
 
Serviranje:
Izberite si lepe kozarce za serviranje in v njih z žlico razporedite čokoladno peno/mousse. Dajte v hladilnih za 30 minut ali še a dlje. Pred serviranjem lahko mousse okrasite s sadjem ali marmelado, ki bo dalo sladici malo svežine. Lahko tudi z dodatno sladko smetano.
 
Dober tek!