Recept meseca: Jogurtova zmrzlina z borovnicami in mangom

Poletje je tu! Gozdovi in vrtovi so polni svežega sadja in zelenjave. To pomeni, da lahko naredimo najboljše jedi. V vročih dneh se bo zagotovo prilegla naša sadna zmrzlina. Uporabite lahko tudi drugo sadje.
 
Sestavine:
4 skodelice grškega jogurta
1 skodelica sladkorja
1 ½ jedilne žlice fino naribane limonine lupinice
¾ skodelice limoninega soka
1 čajna žlička soli (nejodirane)
2 manga (olupljena, izkoščičena in narezana na koščke)
¼ skodelice medu
2 jedilni žlici sladke smetane
1 skodelica borovnic
¼ skodelice neslanih pistacij (nasekljanih)
 
Priprava:
V posodo za mešanje stresemo jogurt, sladkor, limonino lupinico, limonin sok in sol ter dobro premešamo. Posodo postavimo na kratko v zamrzovalnik.
Očistimo mango. Koščke manga, med in sladko smetano zmiksajmo (z blenderjem) v gladko zmes. Pistacije nasekljamo. Podolgovat model obložimo s plastično kuhinjsko folijo tako, da visi nekaj folije čez rob, da bomo pozneje lahko vanjo zavili celo sladico.
V podolgovat model po dnu posujemo 1/3 pistacij. Iz zamrzovalnika vzamemo ohlajeno jogurtovo zmes in 1/3 zlijemo v model. Jogurt prelijemo s pirejem iz manga ter potresemo s polovico borovnic in drugo tretjino pistacij. Ponovno vlijemo 1/3 jogurtove zmesi. Dodamo še preostali mangov pire, borovnice in pistacije. Prelijemo s preostankom jogurta. Napolnjen model prekrijemo s preostankem folije na straneh. Zmes postavimo v zamrzovalnik za najmanj 8 ur.
 
Serviranje:
Ko se zmrzlina strdi, ji odstranimo folijo in prevrnemo na servirni krožnik. Jogurtovo zmrzlino razrežemo na poljubno velike kose (npr 2cm) s pomočjo noža, ki ga vsakič pomočimo v vročo vodo. Postrežemo lahko z dodatkom smetane, svežih borovnic ali mangovega pireja.
 
Dober tek!