Recept meseca: Lubenica v solati

Enega najbolj poletnih sadežev, lubenico, še vedno zelo radi hranimo v naših hladilnikih. Če kupimo celo lubenico, pa je včasih kar ne zmanjka. Zato smo našli slasten recept, kako jo lahko pripravimo za malico v obliki solate. Res je, v ‘slani’ kombinaciji s kuskusom in feta sirom. Jed je izredno osvežilna in poletno lahkotna.
 
Ta recept ne bo imel merskih enot. Najprej zato, ker je te sestavine težko stehtati, in zato, ker s kolečinami ne moremo zgrešiti. Za prvič uporabimo majhne količine.
 
Sestavine:
kuskus
sol, poper
lubenica
feta sir
olive
kapre
 
Priprava:
Kuskus skuhajte glede na navodila na vrečki. Predlagamo, da pol skodelice kuskusa prelijete z dvojno količino vrele vode in ga pustite stati dokler se ne ohladi. Solite in poprajte po okusu. Lubenico narežite na koščke, feto zdrobite s prsti, dve žlici kaper pa nasekljajte.
 
Serviranje:
Ohlajenemu kuskusu v večji posodi dodajte lubenico, feta sir, pest oliv in dve žlici nasekljanih kaper. Dodatne začimbe niso potrebne. Feta sir in kapre dajo jedi slanost. Poleg tega je v začinjen že kuskus. Po želji lahko kakšno sestavino izločite ali pa dodate druge (npr. kumare, rukolo …).
 
Dober tek!