Recept meseca: Mafini s hruško in hrustljavo granolo

Hruške smo letos že pobrali, tako da jih zagotovo najdemo v kleti. Izvrstno pašejo na vanilijevo krostato ali pa kuhane v teranu. Lepo pa tudi obogatijo okus biskvitnega testa v mafinih. Z dodatkom ovsenih kosmičev je ta recept odličen za številne tekače, ki se pripravljajo na preizkušnjo na ljubljanskem maratonu. Ti mafini so enostavni za pripravo in so tudi odličen prigizek za na pot.
 
Sestavine:
300g moke
1 čajna žlička pecinega praška
1 čajna žlička zmletega cimeta
ščepec soli
125g rjavega sladkorja
250ml mleka
2 jajci (stepeni)
100g masla (stopljenega)
2 zreli hruški, olupljeni, očiščeni in narezani na male koščke
100g hrustljave granole iz ovsenih kosmičev (lahko tudi iz drugih)
 
Priprava:
Pečico segrejemo na 180ºC. Pripravimo si 2 pekača za mafine in luknje obložimo s papirčki za peko.
Moko, pecilni prašek in cimet presejemo skupaj v večjo posodo. Dodamo sol in vmešamo sladkor. V drugi posodi zmešamo stepena jajca, mleko in stopljeno maslo. Tekočo zmes vlijemo v suhe sestavine in dobro zmešamo. Vmešamo še koščke hrušk in polovico granole.
Z zmesjo napolnimo luknje v pekaču in vsak mafin povrhu potresemo s preostalo granolo.
Pecimo 25–30 minut. Ko so pečeni, jih pustimo pri miru vsaj 5 minut pred serviranjem. Lahko tudi dlje.
 
Serviranje:
Postrezite na lepem krožniku za zajtrk ali ob kavi ali čaju. Razveselili pa nas bodo tudi kot prigrizek v službi.
 
 
Dober tek!
 
P.S. Recept smo povzeli po Gordonu Ramsayu