Recept meseca: Slane ploščice iz semen in oreščkov brez moke

Tokrat imamo za vas super enostaven recept za ploščice, ki lahko v nekaterih primerih nadomestijo kruh. Obložite jih lahko s poljubnimi sestavinami, tako kot kruhke. Najbolj pa vam bodo teknile s kakšnim dobrim namazom. Naj dodamo, da so brez glutena.
 
Sestavine:
2 beljaka
6 žlic zdrobljenih lanenih semen
10 žlic poljubnh semen in oreškov (bučna, sončnična semena, sezam, arašidi, indijski oreščki …)
ščepec soli in popra (po okusu)
 
Priprava:
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Lanena semena čimbolj stremo v možnarju. Tudi ostala semena sesekljamo in premešamo v posodi. Beljaka posolimo in popopramo in stepemo v čvrst sneg. Vanj počasi primešamo vsa semena. Lepljivo zmes nato stresemo na s peki papirjem obložen pekač. Razmažemo čimbolj na tanko. V pečici pečemo 12-15 minut.
 
Serviranje:
Pečeno ploščo lahko pustimo, da se malo pohladi. Potem jo razrežemo na manjše ploščice poljubne velikosti. Postrežemo jih lahko obložene s salamo ali sirom ali pa z različnimi namazi. Če jih shranimo na suhem, lahko zdržijo več dni. Ker pa so zelo dobre, jih ponavadi hitro zmanjka 🙂
 
Dober tek!
 
P.S. Povzeto po: ‘Midva kuhava’