Recept meseca: Trikotniki z orehi

Zagotovo vam je novoletnih piškotov že zmanjkalo, zaradi česa je čas za nove dobrote. Če morate porabiti zaloge orehov ali lešnikov, je ta recept ravno za vas.
 
Trikotniki z orehi vedno navdušijo. Orehe lahko nadomestite z orehi. Sploh, če vam je všeč Nutellina aroma po lešnikih. Recept ni zahteven in piškoti pečeni hitro.
 
Sestavine:
Testo
225g moke
150g sladkorja
75g masla ali margarine
1,5 male žličke pecilnega praška
1,5 vrečke vanili sladkorja
2 mali jajci
4,5 velike žlice marelične marmelade (lahko druge, brez pešk)
 
Krema
150g masla ali margarine
150g sladkorja
4-6 velikih žlic mleka
1,5 vrečke vanili sladkorja
150g zmletih orehov (ali lešnikov)
150g grobo narezanih orehov
 
Preliv
150g sladkorja v prahu
3 male žličke kakava
1,5 male žličke raztopljenega masla
3 velike žlice vode
 
Priprava:
Najprej skuhamo kremo. Zmlete orehe/lešnike poparimo z vrelo mešanico margarine/masla, sladkorja in mleka. Premešamo in damo na stran.
Pečico prižgemo na 180 stopinj Celzija. Hitro zamesimo testo in ga razvaljamo na peki papirju v približni velikosti pekača. Uporabimo velik pekač (okvirno 32cmx36cm). Z rokami še malo razširimo testo do roba pekača. Testo obilno premažemo z našo najljubšo marmelado. Čez marmelado razdelimo orehovo ali lešnikovo kremo in poravnamo. Vstavimo v segreto pečico in pečemo okvirno 30 min.
 
Serviranje:
Pečeno testo malo ohladimo. Še toplo narežemo na trikotnike (najprej na kvadrate in potem z enim prerezom po diagonali v trikotnike). Potem vzamemo pripravimo glazuro in jo porazdelimo po vseh stičnih točkah trikotnikov. Tako dobimo čokoladne vogale. Piškote lahko postrežemo takoj ali pa damo na hladno, da se čokoladni preliv malo strdi.
 
 
Dober tek!