Recept meseca: Rokov tiramisu

Ob posebnih priložnostih se na GiBit treningih ali dogodkih radi podružimo in posladkamo. Sladica, s katero nas je največkrat presenetil Rok, je tiramisu. Ker pladnje vedno v celoti izpraznimo, je z nami z veseljem delil preverjeno dober recept.

 

Količine za 10 oseb (en pladenj)

 

Sestavine:
– ‘bebi keksi’
– 500g mascarpone
– 3 jajca (zelo sveža)
– 3 velike žlice sladkorja
– kakav
– 250ml sladke smetane
– cca. 0,5l mleka

 

Priprava:
Ločimo rumenjake in beljake v dve posodi.
V prvi posodi stepemo rumenjake in sladkor, dodamo mascarpone in narahlo zmešamo z mešalcem.
V drugi posodi stepemo beljake v sneg (lahko dodamo ščepec soli) in jih dodamo v prvo posodo ter narahlo premešamo (ročno z žlico).
V tretji posodi stepemo sladko smetano in jo dodamo v prvo posodo ter narahlo premešamo (ročno z žlico).

 

Izdelava:
V globok krožnik nalijemo mleko in dodamo kakav (po želji, npr. 1dl mleka in ena žlica kakava). V mešanico namakamo piškote (samo za sekundo, da ne razpadejo) in jih zlagamo v pladenj (visoki robovi, cca 20cmx30cm). Najprej zložimo eno plast piškotov in nato eno plast mlečno-jajčne zmesi ter postopek ponovimo. Po vrhu zloženke lahko potresemo kakav.

 

Dober tek!

 

P.S. Če ima kdo od gostov intoleranco na mlečne izdelke, uporabite produkte brez laktoze.